agiou_dimitriou_02.jpg

Προχωρά η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου, όπως διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης, μιλώντας >>>

στη Ραδιοεφημερίδα του Fm 100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Ο κ. Κουράκης τόνισε πως γίνονται, από κοινού, ενέργειες του δήμου με το «Πράσινο Ταμείο», για το σημείο της διάνοιξης στην περιοχή Νησάκι της Τριανδρίας, όπου, αρχικά, θα δημιουργηθεί ισόπεδος κόμβος, καθώς τα γενικά οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τη δημιουργία ανισόπεδων. Πρόσθεσε πως υπάρχουν τμήματα της διάνοιξης όπου δεν έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις, αλλά στα περισσότερα σημεία τα έργα προχωρούν.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, προχωρά και η ανάπλαση του δήμου της Αλεξανδρείας, ενώ εγκαταστάθηκε εργολάβος στην οδό Σέκερη. Παράλληλα συνεχίζεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και η φύτευση δένδρων στις οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού και Σβώλου, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν παρόμοια έργα και στη Φιλικής Εταιρείας.

Μέσα στο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, θα γίνει, μέσω του δημοτικού συμβουλίου, δημόσια πρόσκληση σε ιδιοκτήτες πάρκινγκ του κέντρου της Θεσσαλονίκης, για να προσφέρουν φθηνές θέσεις στάθμευσης σε κατοίκους του κέντρου.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων πρόσθεσε πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε, στο μέσον του καλοκαιριού, να παραδοθεί το έργο της παραλίας, όσον αφορά το τμήμα του από την πλευρά της θάλασσας, το οποίο συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Με τους ίδιους ρυθμούς συνεχίζονται και οι βελτιώσεις σε παιδικές χαρές της Θεσσαλονίκης. Έχουν παραδοθεί βελτιωμένες δέκα παιδικές χαρές και, σύντομα θα παραδοθούν άλλες 13.

Τέλος, ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε πως, ως το τέλος της Άνοιξης θα ολοκληρωθεί το έργο τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 48 σχολεία και δύο δημοτικά κτίρια της Θεσσαλονίκης.