Ανοιχτή και ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα
Αφού επανέλαβε την τακτική περί "ρεσάλτου" στο ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη. Ωστόσο τόνισε πως οι εξελίξεις δεν τους βοήθησαν, αλλά και φανέρωσαν τις προθέσεις τους. Αυτό, που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του για ν πέσει η Κυβέρνηση. Το αποκάλυψαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου από το πρωί στις τηλεοράσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Στρατούλης σε πρωινή εκπομπή.
Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «όψιμο νοικοκυραίο», που ακολουθεί περίεργη διαδρομή. Από την Αργεντινή εν μέσω κοινωνικών συγκρούσεων, στη Βραζιλία, που ψήφισε αρνητικά για την εκταμίευση της Ελληνικής δόσης από το ΔΝΤ, μέχρι τα σκαλοπάτια του Γερμανού Υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Β. Σόιμπλε. Μάλιστα αναρωτήθηκε τι θα κάνει στην Ουάσινγκτον ο κ. Τσίπρας και ποια συμφέροντα θα υπερασπιστεί.
Σχετικά με την υπόθεση της λίστας ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες, από δήθεν πηγές, εννοώντας την κ. Βαλαβάνη, ενώ άφησε αιχμές για τον Κώστα Βαξεβάνη και τις αποκαλύψεις του στο περιοδικό του, χαρακτηρίζοντάς τον «δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα τόνισε ότι οι πηγές του κ. Βαξεβάνη είναι διαφορετικές από αυτή της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ αναρωτήθηκε, πως τόσο εύκολα διακινούνταν πληροφορίες.
Έκανε λόγο για σκευωρία, που τα στοιχεία από τη Γαλλία την αποκάλυψαν και δυστυχώς για αυτούς, που την έστηναν δεν θα καρπωθούν κάποιο πολιτικό κέρδος.