Το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», που ανήκε μέχρι πρότινος στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, θα αναδείξει νέο μισθωτή με διαγωνισμό κλειστών προσφορών στις 4 Φεβρουαρίου. >>>

 

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, στη ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, στις 4 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν οι κλειστές προσφορές των ενδιαφερόμενων για να αναλάβουν το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, αφού ο επιχειρηματίας Γιώργος Δασκαλαντωνάκης, που είχε αναλάβει με ευνοϊκούς όρους τη διαχείριση, προτίμησε να κλείσει τη μονάδα πριν τη λήξη της σύμβασης, στις 13 Ιανουαρίου 2013, ώστε να αποφύγει τις αποζημιώσεις εργαζομένων, παρά τις διαβεβαιώσεις των τελευταίων και του ΙΚΑ, ότι δε θα διεκδικούσαν το παραμικρό.

Σύμφωνα πάντοτε με τη διοίκηση του ΙΚΑ, ο νέος μισθωτής θα εγκατασταθεί έως τα μέσα του Φεβρουαρίου, ενώ η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι μεταβατική και θα διαρκέσει 12 μήνες. Μέσα στο 12μηνο, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού επιλογής του μακροχρόνιου μισθωτή του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ματαιώνεται ο ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός με το ίδιο αντικείμενο, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Η ανάδειξη του νέου μισθωτή του ξενοδοχείου θα οδηγήσει, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, όχι μόνο στην επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, αλλά και στην επαναπρόσληψη του μεγαλύτερου αριθμού των εργαζομένων –κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη τηρούσε τη σύμβαση που είχε υπογράψει.