karaoglou_03.JPG

«Η λειτουργία των διοδίων είναι απαραίτητη για την κατασκευή και συντήρηση των έργων», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, κατά την σημερινή επίσκεψή του στα γραφεία της Εγνατίας Οδού Α.Ε., όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων στο βορειοελλαδικό χώρο –και ειδικά στη Θεσσαλονίκη. >>>

Ο κ. Καράογλου πρόσθεσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο άλλης πολιτικής για τους κατοίκους των περιοχών όπου υπάρχουν διόδια κι είναι αναγκασμένοι, για καθημερινές τους εργασίες, να διέρχονται από αυτά, υπογράμμισε όμως, ότι «οι χρήστες των διοδίων πρέπει να πληρώνουν».

Για το θέμα της ΕΥΑΘ ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για καταναλωτές και εργαζόμενους.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α. Ε., Παρασκευάς Σαββαΐδης, τον ενημέρωσε ότι η υπογειοποίηση των κόμβων της περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ως τον Εύοσμο βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ενώ από τα τέλη Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθούν και οι κόμβοι του τμήματος από τον Εύοσμο ως τη Λαχαναγορά. Επίσης στην τελική ευθεία βρίσκεται και το έργο της σύνδεσης του λιμανιού με την εθνική οδό προς την Αθήνα.