Για «φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης» σε βάρος του δημοσίου Πανεπιστημίου κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής . >>>

 

Ο κ. Παντής διώκεται ποινικά από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του κινητού τηλεφώνου, που φέρεται να «δώρισε» με δαπάνες του Ιδρύματος στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη.

«Προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα του δημόσιου πανεπιστήμιου και ιδιαίτερα του ΑΠΘ, χρειάστηκε να συγκρουστώ με φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης», σημειώνει ο κ. Παντής, προσθέτοντας πως η σύγκρουση αυτή τον εξέθεσε σε κινδύνους συκοφαντιών και ψευδών καταγγελιών από ενόχους».

Να σημειωθεί ότι παρόμοια επιχειρήματα είχε επικαλεστεί ο κ. Παντής και τον περασμένο Ιούλιο, όταν το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Ο κ. Παντής είχε επιρρίψει ευθύνες στον Γιώργο Δημητριάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης του ΑΠΘ (ΕΑΔΠ-ΑΠΘ) λέγοντας ότι τον παγίδευσε με σκοπό να γλυτώσει από τις κατηγορίες εναντίον του για παράνομες δοσοληψίες. Είχε κατηγορήσει τον κ. Δημητριάδη ότι εκείνος χάρισε το iPhone στην Ναταλία Δραγούμη κινούμενος «αυτοβούλως» και «χωρίς έγκριση». Υποστήριζε ότι ο κ. Δημητριάδης προσέφερε και κοσμήματα στην γνωστή ηθοποιό χρεώνοντας το Πανεπιστήμιο. Για την υπόθεση της τηλεόρασης, η οποία χρεώθηκε στο ΑΠΘ και βρέθηκε στο σπίτι του αντιπρύτανη, ο κ. Παντής κατηγορούσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΔΠ-ΑΠΘ ότι αγόρασε την ηλεκτρονική συσκευή και την απέστειλε στο σπίτι του χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει κάποιου είδους συνεννόηση.

Πάντως, η δίωξη αφορά και τον κ. Παντή και τον κ. Δημητριάδη –ο δεύτερος διώκεται για συνέργια.