xioni_xanthi_20130126_01.jpg

Τσουχτερό κρύο επικρατεί, από τα ξημερώματα σήμερα, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία –και στη Θεσσαλονίκη. Αυτήν την ώρα, το θερμόμετρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δείχνει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί, ο υδράργυρος ήταν στο «μηδέν». >>>

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα ανέβει ως τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος καιρός επικρατεί και στις άλλες περιοχές της Μακεδονίας. Τα ξημερώματα, στον έναν βαθμό πάνω από το μηδέν ήταν η θερμοκρασία σε Έδεσσα και Κιλκίς.

Στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας χιονίζει. Στη Φλώρινα το θερμόμετρο δείχνει τους -2 βαθμους Κελσίου και στην Καστοριά το «μηδέν».

Στη Θράκη, όπου χθες χιόνιζε, το θερμόμετρο δειχνει τους -4 στο Ορμένιο, τους -3 στο Σουφλί και τον -1 σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Κλειστή έμεινε από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, η Εγνατία Οδός στο τμήμα Ξάνθης-Κομοτηνής. Η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας καθώς το χιόνι που είχε σκεπάσει μεγάλο μέρος του δρόμου σε συνδυασμό με τον αέρα που επικρατεί στο συγκεκριμένο τμήμα καθιστούσε ιδιαίτερα επικίνδυνη τη διέλευση. Η κυκλοφορία διεξάγόταν μέσω της Εθνικής Οδού Ξάνθης -Κομοτηνής μέσω Λάγους. Πρόβλημα και στην παλιά εθνική οδό μέσω Ιάσμου καθώς στα Κιμμέρια και το Σούνιο υπήρχαν προβλήματα.

anemostrovilos_porpi_rodopis_20130126_01.JPG

Χθες, λόγω της χιονόπτωσης, αναβλήθηκε στην Κομοτηνή το παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό. Στην Ξάνθη, στον οικισμό του Δεκάρχου, αλλά και στην Πόρπη Ροδόπης, «χτύπησε» ανεμοστρόβιλος, προκαλώντας καταστροφές σε υπόστεγα, κεραμιδοσκεπές και φωτοβολταϊκά.

Προβλήματα από τον καιρό και στην Ηλεία, όπου υπερχείλισε ο ποταμός Λάδωνας, παραπόταμος του Αλφειού.

Η συγκοινωνία στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω παγετού. Αλυσίδες χρειάζονται και τα αυτοκίνητα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Τριών και Πέντε Πηγαδιών και Σελίου στην Ημαθία, Ελατοχωρίου στην Πιερία, Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρρα και προς το Φαλακρό στη Δράμα.