kyriakidis_layrentiadis-papoulias-ieronimos-660Οι διωκτικές αρχές προβληματίζονται σοβαρά για το μέρος όπου κρύβεται ο φυγόδικος συνεργάτης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης. >>>

Ο Πέτρος Κυριακίδης καταζητείται μετά την εντολή της Δικαιοσύνης να συλληφθεί ως ύποπτος για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων στην υπόθεση των δανείων ύψους 701 της Proton Bank για τα οποία ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, ως εγκέφαλος συμμορίας. Για την ίδια υπόθεση επίσης προφυλακισμένοι έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη ακόμη τέσσερις βασικοί συνεργάτες του πρώην πανίσχυρου επιχειρηματία.

Ο μόνος που διαφεύγει είναι ο Πέτρος Κυριακίδης, επί πολλά χρόνια δεξί χέρι και μέντορας του πολυσχιδούς επιχειρηματία που ήδη ερευνάται και για την υπόθεση της Νεοχημικής.

kyriakidis_layrentiadis-papoulias-ieronimos-660

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr τόσο στην Ελληνική Αστυνομία όσο και στην Οικονομική Αστυνομία, εκτιμούν ότι ένα από τα πιθανότερα σημεία στα οποία κρύβεται ο Πέτρος Κυριακίδης είναι το Αγιο Ορος με τις δεκάδες μονές και τις ακόμη περισσότερες σπηλιές και σκήτες.

Παρά το γεγονός ότι κύκλοι των Αγιορειτών έχουν διαψεύσει αυτό το ενδεχόμενο, οι αρχές εκτιμούν ότι ο τρόπος με τον οποίο εξαφανίστηκε ξαφνικά μέσα σε μία νύχτα ο «αχυράνθρωπος» του Λαυρντιάδη στο χώρο των ΜΜΕ δείχνει ότι είχε προετοιμάσει αυτή του την εξαφάνιση ως εναλλακτική προοπτική.

Οι σχέσεις του με την εκκλησία -ήταν αυτός που έφερε κοντά στην ηγεσία της Ιεραρχίας και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη- διαρκούν εδώ και πολλές δεκαετίες και οι επαφές του με το Αγιο Ορος ήταν εξαιρετικά στενές,έχοντας μάλιστα κάνει -όλα αυτά τα χρόνια- πολλές δωρεές.

Ετσι, οι αρχές θεωρούν ότι του έχει παρασχεθεί καταφύγιο από κάποιον ή κάποιους σε σημείο του Αγίου Ορους, μακρυά από αδιάκριτα μάτια.

Τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζουν προσεκτικά σχέδιο δράσης. Αυτό θα εξελιχθεί σταδιακά. Πρώτα με την αποστολή μικρής ομάδας ανδρών στην Αθωνική Πολιτεία η οποία θα προσποιηθούν τους προσκυνητές προκειμένου να περιπλανηθούν για να συλλέξουν πληροφορίες και να εντοπίσουν πιθανές κρυψώνες.

Σε δεύτερη φάση και εφόσον εκτιμηθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις για το κρησφύγετο του φυγόδικου επιχειρηματία θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα προκειμένου να δράσει με ταχύτητα και διακριτικότητα καθώς όλοι εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να οργανωθεί κανονική επιχείρηση λόγω της φύσεως του Αγίου Ορους, αλλά και της ιδιαιτερότητας που έχει η συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτό που πάντως καθιστά αισιόδοξες τις αρχές είναι η εκτίμηση ότι εφόσον έχει προσφύγει εκεί ο Πέτρος Κυριακίδης, θα του είναι πολύ δύσκολο να φύγει ξανά.


από το http://www.iefimerida.gr