farmakeio_01.jpg

Ελλείψεις, σε 140 φάρμακα όλων των κατηγοριών, έχουν παρουσιαστεί στην αγορά της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης. >>>

«Πολλές εταιρίες, πολλές θυγατρικές. Γίνεται, πραγματικά, ένας χαμός. Το σύστημα θυμίζει Λερναία Ύδρα, που κόβουμε ένα κεφάλι και ξεπετάγονται άλλα δύο», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Θεοδοσιάδης. Στην ερώτηση αν έχει καταφύγει στον εισαγγελέα, ο πρόεδρος του ΦΣΘ, απάντησε πως έχει καταθέσει όσα στοιχεία είχε στο υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. «Οι φορείς είναι υπεύθυνοι, αν βρουν κάτι το επιλήψιμο, να ενημερώσουν τον εισαγγελέα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι λόγω των χαμηλών τιμών στην ελληνική αγορά φαρμάκων, οι φαρμακοβιομηχανίες επιλέγουν να τα εξάγουν και να εμφανίζουν στα ράφια των φαρμακείων βελτιωμένες εκδόσεις των φαρμάκων, οι οποίες πωλούνται ακριβότερα. Πρότεινε να μη μειωθούν περεταίρω οι τιμές των φαρμάκων κάτω των 10 ευρώ, καθώς, όπως υπογράμμισε, οι ζημίες θα είναι μεγαλύτερες σε τυχόν μείωση, για τον ασθενή και τον ασφαλισμένο των ταμείων.