Μπιφτέκια από κρέας μοσχαριού και αλόγου πουλούσε η βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Tesco, όχι για ζωοτροφή, αλλά για κανονική τροφή ανθρώπων, οι οποίοι τα αγόραζαν ανυποψίαστοι, νομίζοντας ότι τρώνε μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά.  >>>
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το egnomi.gr κάποιοι ανέμειξαν κρέας αλόγου και μοσχαριού, για να παρασκευάσουν τον κιμά, καθώς σε τουλάχιστον ένα δείγμα μπιφτεκιού της Tesco, βρέθηκε ότι το γενετικό υλικό αλόγων αποτελούσε το 29% του περιεχομένου.

Τα μπιφτέκια, που ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικά σε αλογίσιο κρέας, παρήχθησαν σε δύο εργοστάσια στην Ιρλανδία κι ένα στη Βρετανία και πωλούνταν τόσο σε υποκαταστήματα της ίδιας της αλυσίδας όσο και σε διάφορα άλλα καταστήματα λιανικής, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας.

Το κρέας αλόγου γενικά δεν θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, αλλά για πολιτισμικούς λόγους δεν τρώγεται στη Βρετανία, ούτε στην Ιρλανδία. Η εταιρεία παραδέχθηκε το λάθος της και απέσυρε όλα τα μπιφτέκια, που διαπιστώθηκε ότι περιείχαν έστω και μικρή ποσότητα αλογίσιου κρέατος.