Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα καθοριστούν οι όροι για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας, σε ελεύθερους επαγγελματίες. Το βασικότερο είναι το αν το ταμείο τους (ο ΟΑΕΕ) ή ο ΟΑΕΔ, θα «καλύψουν» -και σε ποιο βαθμό και ποσοστό- τη χρηματοδότηση που απαιτείται. >>>

 

Ο περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ Δημήτρης Καραμπέρης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, δήλωσε πως η υπόθεση βρίσκεται στη φάση των διεργασιών κι απομένει να οριστικοποιηθεί ποιος φορέας θα αποδίδει το επίδομα και ποιος θα λαμβάνει αποφάσεις. Προανήγγειλε ότι, εντός του Ιανουαρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο που θα ρυθμίζει αυτά τα θέματα.

Ο κ. Καραμπέρης παραδέχτηκε πως, από τους ελεύθερους επαγγελματίες εισπράττεται το ποσοστό που αναλογεί στο επίδομα, από τα μέσα του 2011 και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται, ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί από 20 ως 40 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, ως τώρα, δεν έχουν αποδοθεί στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες.