xrima_06_thumb

“Παλιές ιστορίες”. Αυτό υποστηρίζουν οι περισσότεροι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στη λίστα με τους 150 τοπικούς άρχοντες, τους οποίους ελέγχει το ΣΔΟΕ για ύποπτο πλουτισμό. >>>

 

tsamaslis_02.jpg
«Είχε γίνει και παλιότερα έλεγχος από τον ΣΔΟΕ σε βάρος μου και δεν είχε βρεθεί το παραμικρό», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΠΕΔ για τους δημοτικούς προϋπολογισμούς, στην οποία παραβρέθηκε.

Σε γραπτή του δήλωση τόνισε πως όλα τα εισοδήματά του προέρχονται από νόμιμες πηγές, είναι δηλωμένα και φορολογημένα και, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, προτίθεται να παρέχει στις αρχές όλα τα στοιχεία.

Η επίθεση του Δανιηλίδη

daniilidis_simos-dimarxos_sikeon_201005_03.jpg
Επίθεση εξαπέλυσε, με αφορμή το ότι το όνομά του συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που ελέγχονται, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως δήλωσε, έχει υποστεί πολλούς ελέγχους, κατά καιρούς, από τους οποίους δεν έχει προκύψει το παραμικρό. «Δεν έχω να κρύψω τίποτα» δήλωσε και πρόσθεσε πως «κάποιοι θέλουν να ασκήσουν πίεση στην τοπική αυτοδιοίκηση που αντιδρά στα μέτρα της τρόικας».

Λαφαζανίδης και Καραμπατσός συμφωνούν: Καμία σχέση

«Δεν έχω καμία, απολύτως, σχέση, με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα με τους αιρετούς που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Παναγιώτης Λαφαζανίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αναστάσιος Καραμπατσός, δήμαρχος Νάουσας, το όνομα του οποίου υπάρχει, επίσης, στη λίστα που δημοσίευσε, χθες, η εφημερίδα Έθνος, ως ελεγχόμενος από το ΣΔΟΕ.

Η δήλωση Ασκούνη

askounis_01.jpg
Για δημιουργία απαξιωτικού κλίματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αφορμή δημοσίευμα για εμπλοκή 105 δημάρχων, πρώην νομαρχών, περιφερειαρχών και συμβούλων στη λίστα του ΣΔΟΕ, που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα», μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης.

Ο Κ. Ασκούνης τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές έρευνες να διαχέεται ένα κλίμα απαξιωτικό για το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις από ανώνυμες καταγγελίες».