boutaris_albania_20120303_06.JPG

Απέναντι σε σύγχρονες απειλές, όπως της “Χρυσής Αυγής”, δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”. >>>

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, με αφορμή τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην  πρωτεύουσα, με σύνθημα “Αθήνα, πόλη αντιφασιστική”, τονίζουν:

“Ως πολίτες της Θεσσαλονίκης, της πόλης που έχει βιώσει στο σώμα της πολλαπλά τραύματα ρατσιστικής και φασιστικής βίας, δεν μπορεί παρά να είμαστε απέναντι σε παρόμοιες σύγχρονες απειλές, όπως αυτές εκφράζονται από μορφώματα σαν αυτό της “Χρυσής Αυγής”. Οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου της χώρας, με την αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή, καλούνται ενωμένες να ορθώσουν φράγμα απέναντι σε όσους βάλλουν ευθέως κατά των δημοκρατικών ελευθεριών και των κατακτήσεων της κοινωνίας μας”.

Δηλώνουν “αποφασιστικά απέναντι σε καθετί που προσβάλλει βάναυσα τον τόπο όπου γεννήθηκε και έδρασε η “Εθνική Αντίσταση” και όπου μαρτύρησαν εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές σε δεκάδες μαρτυρικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη” κι ότι αγωνίζονται “για ίσα δικαιώματα και πρόσβαση όλων σε όλα τα κοινωνικά αγαθά και τις υπηρεσίες, χωρίς διάκριση έθνους, χρώματος, θρησκείας”.

Ειδικά για το δήμο Θεσσαλονίκης υπογραμμίζουν ότι “επιδιώκει με όλες του τις δυνάμεις να επανασυνδέσει το ιστορικό νήμα της πολυπολιτισμικότητας, της ανεκτικότητας και των ανοιχτών οριζόντων και να καταστήσει την πόλη και τις γειτονιές της γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης και όχι εστίες μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας”.