theofaneia_kavala_20130106_01Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και εφέτος η μέρα των Θεοφανείων στο μεγαλύτερο λιμάνι της ανατολικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καβάλας, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη, των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμο. >>>


Από νωρίς τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ο μεγάλος αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο. Αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή που διαμέσου των κεντρικών οδών της πόλης κατέληξε σε προβλήτα του επιβατικού λιμανιού «Απόστολος Παύλος».
Δεκαεπτά άντρες όλων των ηλικιών είχαν συγκεντρωθεί σε καραβάκι απέναντι ακριβώς από την εξέδρα των επισήμων και αψηφώντας το κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό. Για μια ακόμα χρονιά το σταυρό ανέσυρε ο 31χρονος Δημήτρης Γιαννικόπουλος υπάλληλος του ΟΑΕΔ ο οποίος τον παρέδωσε στο Σεβασμιότατο και έλαβε την ευλογία του.
Στην Ξάνθη ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε όπως κάθε χρόνο στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου από το Σεβασμιότατο μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμονα.
Στη Δράμα ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος έριξε το σταυρό στα νερά της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας όπου βούτηξαν να τον πιάσουν πολλοί νέοι τηρώντας έτσι το έθιμο της ημέρας.