Παρά το τσουχτερό κρύο εκατοντάδες πιστοί συνέρευσαν από νωρίς το πρωί στους Ιερούς Ναούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, τιμώντας με ευλάβεια τη μεγάλη χριστιανική εορτή των Θεοφανείων. >>>


Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, παρουσία της δημοτικής αρχής και δημοτικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκαν δύο τελετές αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών και Νεάπολης.
Γι’ άλλη μια χρονιά πολλοί ήταν οι γενναίοι κολυμβητές, ενήλικες, νεαροί αλλά και μικρότερα αγόρια και κορίτσια, μέλη αθλητικών συλλόγων και μεμονωμένοι κολυμβητές, οι οποίοι αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγωμένο αέρα, και βούτηξαν στο νερό να πιάσουν το Σταυρό, με την ευλογία του Θεού και τις ευχές όλων για καλή τύχη και φώτιση να τούς συνοδεύει στη ζωή τους.


Στην τελετή αγιασμού των υδάτων που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών, από τους ιερείς του Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου Συκεών, 23 θαρραλέοι νέοι έπεσαν στο νερό με το μαθητή της α΄ λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου Νεάπολης Γιώργο Αλεξόπουλον’ αγγίζει πρώτος το σύμβολο της Ορθοδοξίας.
Η αντίστοιχη τελετή της Νεάπολης φιλοξενήθηκε στη δημοτική πισίνα και τελέστηκε από τους Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα. Μεταξύ των 11 κολυμβητών, τυχερός του 2013 αναδείχθηκε ο 18χρονος φοιτητής στο πρώτο έτος στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, κάτοικος Μετεώρων, Κωνσταντίνος Ρέρρης.
Η τελετή στη Δ.Ε. Νεάπολης ολοκληρώθηκε με το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, το μητροπολίτη κ.Βαρνάβα και αντιδημάρχους να στέλνουν μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, ειρήνης και αγάπης σε όλον τον κόσμο, αφήνοντας λευκά περιστέρια να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό! Μουσικά συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης.