plimmires_xalkidiki_01Στο ΠΕΠ «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013» εντάχθηκε η διευθέτηση και αποκατάσταση ζημιών από την υπερχείλιση του χειμάρρου Κασσανδρινού – Φούρκας. >>>

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε την απόφαση ένταξης της παρακάτω πράξης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», προϋπολογισμού 4,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι θα γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του χειμάρρου το Σεπτέμβριο του 2011.  Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης και ενίσχυσης των υφιστάμενων έργων διευθέτησης πραγματοποιούνται σε μήκος 1,5 χλμ. περίπου από τα 7,8 χλμ. του συνολικού διευθετημένου μήκους του χειμάρρου.

«Διασφαλίζουμε την προστασία των πολιτών και προστατεύουμε τις περιουσίες τους. Θέτουμε στις προτεραιότητές μας κρίσιμες σημειακές παρεμβάσεις στον τομέα των αντιπλημμυρικών έργων, κυρίως στις πιο ευάλωτες από τα καιρικά φαινόμενα περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να ενισχύσουμε την αντιπλημμυρική θωράκισή τους. Με αυτό το έργο, αποκαθιστούμε άμεσα τις ζημίες που προκλήθηκαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2011 στη Χαλκιδική, ενώ ταυτόχρονα προχωράμε άμεσα στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιζτζικώστας.