theos_01Ένας άντρας κάνοντας τη συνηθισμένη του βόλτα στους δρόμους της Αθήνας έλεγε την προσευχή του. Ξαφνικά λέει δυνατά: >>>


Θεέ μου σε παρακαλώ, κάνε μου μια ευχή πραγματικότητα!
Και τότε μονομιάς, οι ουρανοί σκοτεινιάζουν, σύννεφα απλώνονται από πάνω του και η φωνή του Θεού από το υπερπέραν ακούγεται να λέει:
- Επειδή ανέκαθεν προσπαθούσες και ήσουν πιστός σε Εμένα με κάθε τρόπο, θα εκπληρώσω μια ευχή σου.
Κι ο τύπος λέει:
- Θέλω να φτιάξεις μια γέφυρα μέχρι την Πάρο, επειδή φοβάμαι το αεροπλάνο και το πλοίο και είναι η γενέτειρα μου, για να πηγαίνω με το αμάξι μου όποια ώρα θελήσω.
Ο Κύριος του απαντάει:
-Το αίτημα σου είναι καθαρά τεχνοκρατικό. Φαντάσου τη δαπάνη ενός τέτοιου εγχειρήματος. Τα χιλιάδες στηρίγματα που θα χρειαστούν για να φτάσουν τα βάθη του Αιγαίου! Το τσιμέντο και το ατσάλι που θα χρειαζόταν! Είναι εύκολο να το κάνω ,, αλλά μου είναι δύσκολο να εκπληρώσω την επιθυμία σου για ένα ζήτημα τόσο πεζό. Μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο; Μια ευχή που θα με τιμούσε και θα με δόξαζε.
Ο άντρας σκεφτόταν για πολύ, πολύ ώρα.
Τελικά λέει:
-Θεέ μου, εύχομαι να μπορούσα να καταλάβω τις γυναίκες. Θέλω να ξέρω πώς νοιώθουν μέσα τους ,,, τι έχουν στο μυαλό τους όταν δε μιλούν ,, γιατί κλαίνε ,, τι εννοούν όταν λένε ' ΟΧΙ ' και πώς μπορώ να κάνω μια γυναίκα αληθινά ευτυχισμένη .
Οπότε ο Θεός βιαστικά ,, του λέει : -
-Θέλεις δύο λωρίδες ή τέσσερις στη γέφυρα;