Εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν τον Λανς Άρμστρονγκ να τα αποκαλύπτει όλα στην Όπρα Γουίνφρεϊ και να συγκλονίζει αφού ο Αμερικανός ποδηλάτης είπε πράγματα που θα προκαλέσαν ντόρο. Ο Άρμστρονγκ παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ότι και οι επτά νίκες του στο Γύρο της Γαλλίας οφείλονταν στη χρήση αναβολικών και πως για περισσότερα από δέκα χρόνια έλεγε ψέμματα μιας και τα μετάλλιά του οφείλονταν στη βοήθεια που του παρείχαν οι απαγορευμένες ουσίες. 
«Πήρα μόνος μου τις αποφάσεις μου. Το λάθος είναι δικό μου. Λυπάμαι, ζητώ συγγνώμη. Το ντόπινγκ ήταν μέρος του παιχνιδιού και δεν το θεωρούσα απάτη”, παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός ποδηλάτης.   Aίσθηση πάντως προκάλεσαν οι μονολεκτικές απαντήσεις του στο θέμα του ντόπινγκ: Ωστόσο, οι συμπατριώτες του θεωρούν ότι η δημόσια συγνώμη του οφείλεται στο γεγονός ότι πήρε αρκετά χρήματα για να μιλήσει. Την ίδια ώρα πάντως, εκπρόσωπος της Όπρα, διέψευσε τις φήμες και ξεκαθάρισε πως η εξομολόγηση του Αρμστρονγκ έγινε μετά από επιθυμία του ιδίου. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Λανς Άρμστρονγκ ο πρόεδρος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αντι-ντόπινγκ  Τρέιβις Τάιγκαρτ ανέφερε πως ο πρώην ποδηλάτης έκανε «ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» παραδεχόμενος ότι έκανε χρήση αναβολικών.
Ο κ. Τάιγκαρτ, ο άνθρωπος που προκάλεσε την πτώση του Αρμστρονγκ συντάσσοντας μια έκθεση 1.000 σελίδων για την υπόθεσή του – «το πιο εξελιγμένο πρόγραμμα χρήσης αναβολικών στην ιστορία του αθλητισμού» όπως το έχει χαρακτηρίσει- εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο διάσημος ποδηλάτης «τελικά παραδέχτηκε πως η σταδιοδρομία του χτίστηκε πάνω σε ένα ισχυρό μίγμα απαγορευμένων ουσιών και κοροϊδίας. Αν ο Άρμστρονγκ είναι ειλικρινής και θέλει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να καταθέσει ενόρκως για το μέγεθος της χρήσης αναβολικών”
Οι αρχές καταπολέμησης του ντόπινγκ θέλουν να ακούσουν κάτι περισσότερο από μια τηλεοπτική εξομολόγηση από την πλευρά του Άρμστρονγκ, αν αυτός επιθυμεί να μειώσει την ποινή ισόβιου αποκλεισμού που του επιβλήθηκε τον Οκτώβριο.  Παράλληλα, το ίδρυμα κατά του καρκίνου Livestrong, που ίδρυσε το 1997 ο Άρμστρονγκ, όταν νίκησε την αρρώστια του, εξέφρασε την απογοήτευσή του που ο ιδρυτής του «παραπλάνησε τον κόσμο και εμάς κατά τη διάρκεια και μετά την καριέρα του».