kedikoglou_molotof_20130113_01.jpg

Καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τη χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ στην οικία του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. >>>

«Η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό» αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ. για την επίθεση.

«Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«O ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι “η αναρχία είναι δημοκρατία”, βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του», καταλήγει.

Αντιπαράθεση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις, καθώς και την χθεσινή επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απάντησε στη Ν.Δ. κατηγορώντας την ότι καλλιεργεί «κλίμα ενός νέου εμφυλίου».

«Η συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες είναι απολύτως καταδικαστέα, είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της.Είναι απολύτως σαφές ότι αν στοχεύουν κάπου, αυτές οι ενέργειες είναι στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά επίδικα, αλλά και στην εμπέδωση ενός κλίματος φόβου, που προσιδιάζει σε πρακτικές ακροδεξιάς και παρακρατικής τρομοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση και η Νέα δημοκρατία σπεύδουν να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προειδοποιεί τέλος για απειλή κατά της δημοκρατίας, επισημαίνοντας: «Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία».

«Αντί να αναγνωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει με τις ρητορείες περί "καλής" και "κατανοητής" πολιτικής βίας, τις απειλές λυντσαρίσματος αντιπάλων και τις θεωρίες για … μολότοφ ανακύκλωσης και λοστάρια οικιακής χρήσης, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ας κρίνουν οι πολίτες», ανταπάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων του τελευταίου τριημέρου.

«Αυτό που κατανοούν οι πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης, είναι την αγωνιώδη προσπάθεια μιας κυβέρνησης που καταρρέει, να βρει σωσίβιο σε αυτές τις πράξεις τυφλής βίας και αποπροσανατολισμού. Ψιλά γράμματα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το να απαντάς στον Κεδίκογλου το μελάνι σου χαλάς!», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ

Η επίθεση αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση της βίας τονίζει το ΠΑΣΟΚ με σχετική του ανακοίνωση και προειδοποιεί «όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις».

«Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί απ' όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα», επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει όλα τα κρούσματα βίας. Πρόκειται για ενέργειες που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία», επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η θρασύδειλη επίθεση στην οικία μίας οικογένειας δεν είναι απλά καταδικαστέα, αλλά επιβάλλει στο κράτος να συλλάβει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους αριστερούς τρομοκράτες», δήλωσε η Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας: «Όταν τα ίδια αναρχικά στοιχεία είχαν επιτεθεί με 5 κιλά δυναμίτη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Δυτικής Αττικής προ εβδομάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα είχε καταδικάσει, ως γνήσιος οπαδός και προστάτης του αριστερού παρακράτους. Η δε Ν.Δ. είχε σπεύσει να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση, χωρίς καμία σοβαρή προανακριτική διαδικασία, καλύπτοντας στην ουσία τους πασίγνωστους και σεσημασμένους τρομοκράτες»

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και κατά κομματικών γραφείων και προσώπων», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Αυτές οι ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος» επισημαίνεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

«Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στην τεχνητά οξυμμένη δικομματικού τύπου αντιπαράθεση, αλλά να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στην οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων», καταλήγει.