Το τελευταίο μοντέλο κινητής τηλεφωνίας, ταμπλέτες με οθόνες αφής και παιχνίδια προηγμένης τεχνολογίας αποτελούν τα νέα αντικείμενα του πόθου για παιδιά. >>>

Λαχταρούν τα γκάτζετ των μεγάλων από τη βρεφική τους ηλικία. Πριν ακόμη πάνε σχολείο παίζουν στα δάχτυλα τις έξυπνες συσκευές. Οι κατασκευαστές παιχνιδιών αναγκάζονται να δημιουργούν πιο high-tech παιχνίδια και οι γονείς να υποκύπτουν στις "ενήλικες" απαιτήσεις των παιδιών τους.

Οι κούκλες, τα λούτρινα ζωάκια, τα επιτραπέζια και τα τρενάκια σύμφωνα με Τα Νέα ανήκουν στο παρελθόν αφού τα παιδιά αποδεικνύονται "γκατζετάκηδες" από κούνια.

Μελέτη της εταιρείας ερευνών NPD Group δείχνει ότι 41% των παιδιών ηλικίας 4-14 ετών έχει τουλάχιστον μία ηλεκτρονική συσκευή, 14% έχει το δικό του τηλέφωνο. Σύμφωνα με τις 3.540 απαντήσεις των μαμάδων και των μπαμπάδων που συμμετείχαν στην έρευνα, τα παιδιά αρχίζουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή και τα βιντεοπαιχνίδια από τα έξι τους χρόνια. Πριν συμπληρώσουν τα 10 τους έχουν αποκτήσει το πρώτο τους κινητό.