Ορκίστηκε σήμερα το μεσημέρι, από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. >>>

Στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι τα μεγάλα λόγια και οι εξαγγελίες τελείωσαν και ότι όλες οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο έργο που πρέπει να παραχθεί. «Σ’ αυτήν την προσπάθεια σας θέλω όλους δίπλα μου», τόνισε.

Στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι μαγικές λύσεις και συνταγές επιτυχίας δεν υπήρχαν ποτέ και ότι είναι ώρα για πράξεις, καθώς όπως υπογράμμισε οι στόχοι κατακτώνται με δουλειά και διαπαραταξιακή συνεργασία. Σημείωσε ότι θα καταθέσει δέσμη προτάσεων, το σχεδιασμό του για την περιφέρεια και τις κατευθύνσεις της επόμενης ημέρας σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Πριν την ορκωμοσία του πάντως ο κ. Τζικώστας κάλεσε στο βήμα του προεδρείου τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι πλέον απαιτείται αγάπη, συνεργασία, ενότητα και πολλή δουλειά, ενώ για το μέλλον του δήλωσε ότι θ’ ασχοληθεί με την κόρη του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι θα συνεργαστεί όσο γίνεται καλύτερα με τον κ. Τζικώστα με προτεραιότητες την ανάπτυξη του τουρισμού και την αγροτική παραγωγή. «Καθαρίζει μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση», τόνισε ο κ. Μπουτάρης. Και πρόσθεσε πως «η περιφέρεια αποκτά διοίκηση που υπόσχεται πολλά, με τη σύνθεσή της».

Και… συγγενείς Τζιτζικώστας – Μπουτάρης

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι είναι και συγγενής – σε έναν βαθμό – του νέου Περιφερειάρχη: “Τυχαίνει να μιλάμε συχνά (σ.σ. με τον Απ. Τζιτζικώστα) και με το συγγενικό βαθμό που μας συνδέει, κάτι που βοηθάει στην επικοινωνία”, είπε ο κ. Μπουτάρης, όταν αναφερόταν στις προτεραιότητες της ΠΚΜ. Κι ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στον κ. Τζιτζικώστα

Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας ο μητροπολίτης Άνθιμος επέδωσε στους Παναγιώτη Ψωμιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα αναμνηστικά μετάλλια των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος, οι Αντιπεριφερειάρχες των περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ, ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος, εκπρόσωποι δημοτικών αρχών, ο Διοικητής του Γ´Σώματος Στρατού Γιώργος Μπασιακούλης, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Δημήτριος Ζάχος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Τρύφων Κούκιος και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ποιοι αποτελούν τη Μητροπολιτική Επιτροπή

Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής μελών –τακτικών και αναπληρωματικών- της Μητροπολιτικής Επιτροπής, της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Τακτικά μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξελέγησαν, με σειρά εκλογής, οι παρακάτω υποψήφιοι:

Εννιά (9) μέλη από τη συμπολίτευση:

Τζάκη Ιωάννα

Κούης Κωνσταντίνος

Τερζανίδης Χρήστος

Βασιλειάδου Ευτέρπη

Κανάκας Βασίλειος

Κελεσίδου Χριστίνα

Μακραντωνάκη Στυλιανή-Ζωή

Παγώνης Ιωάννης

Φύκα Ελένη

Έξι (6) μέλη από την αντιπολίτευση:

Φεστερίδης Γεώργιος

Ζιώγας Ιωάννης

Βελόπουλος Κυριάκος

Δράγας Αδάμ

Κουκουλεκίδης Παντελής

Μπαρμπουνάκης Χαράλαμπος

Αναπληρωματικά μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξελέγησαν, με σειρά εκλογής, οι:

Εννιά (9) μέλη από τη συμπολίτευση:

Αβραμίδης Γαβριήλ

Πορφυριάδου-Αγγελίδου Ανθή

Βάνης Δημήτιος

Ευθυμιάδης Δημήτριος

Ανατολίτης Βασίλειος

Θάνος Αλέξανδρος

Καγιάς Γεώργιος

Παπάς Θεοφάνης

Πάλλας Κωνσταντίνος

Τρία (3) μέλη από την αντιπολίτευση:

Διαμαντόπουλος Αλέξανδρος

Χρηστίδης Δημήτριος

Ρέβας Βασίλειος