Μέχρι αργά το βράδυ απολογούνταν, στην Δ Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι ενεχόμενοι στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. >>>

Απολογήθηκαν, συνολικά, 11 κατηγορούμενοι, στην πλειονότητα των οποίων αποδίδονται περιφερειακοί ρόλοι στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ αυτών και ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, ο οποίος αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που του προσάπτονται. Ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε με μοναδικό σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες, προκειμένου να εξαρθρωθούν άλλα κυκλώματα ναρκωτικών.

Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε προμήθευσε το κύκλωμα με φυσίγγια, όπως του καταλογίζεται στο κατηγορητήριο με βάση τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, λέγοντας ότι «έταζε» στους Αλβανούς σφαίρες ώστε να εξασφαλίσει πληροφορίες απ' αυτούς.

«Ήταν λάθος μεθοδολογία προσέγγισης», φέρεται να παραδέχθηκε, προσθέτοντας ότι από τις χιλιάδες συνομιλίες δεν προκύπτει από πουθενά ότι αποκόμισε οικονομικό όφελος από τη δράση των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είπε επίσης, ότι είναι πατέρας τριών παιδιών κι ότι υπηρετεί 27χρόνια στην ΕΛ.ΑΣ. κι έχει πάρει 67 εύφημες μνείες για την προσφορά του στο Σώμα.

Από την Τετάρτη, όταν άρχισαν οι απολογίες, έχουν προφυλακιστεί οκτώ κατηγορούμενοι. Άλλοι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.

Αύριο, αναμένεται να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί, που κατηγορούνται ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς επίσης, ο διοικητής του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.