Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το μεσημέρι άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλία. >>>

Οι διαδηλωτές - γύρω στα 250 άτομα σύμφωνα με την Αστυνομία - συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, και στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Τι έγινε στην Αθήνα

Χωρίς εντάσεις, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες της βίλας Αμαλία. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και μέσω της Ομόνοιας και της οδού Πατησίων κατέληξαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Σταδιακά, ομαλοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίοι είχαν παραλύσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, ενώ ανοιχτοί είναι πλέον οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν, πάντως, σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας για την αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων, καθώς ένα μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια.

Απολογούνται οι 92 της βίλας

Απολογούνται στον ανακριτή οι 92 κατηγορούμενοι για την ανακατάληψη της βίλας Αμαλία, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δέκα πρώτοι ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.