Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, πέντε αστυνομικοί οι οποίοι, χθες, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, προέβησαν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ των συλληφθέντων συναδέλφων τους που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα. >>>

 

Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος των πέντε αστυνομικών.

Να θυμίσουμε ότι οι αστυνομικοί, όταν προσήχθησαν οι δύο φερόμενοι ως επίορκοι, για να απολογηθούν, τους χειροκροτούσαν και τους αποκαλούσαν ήρωες.

Οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία, υποστήριξαν όλοι ότι είχαν μπει στην σπείρα για να εκμαιεύσουν πληροφορίες για τη διακίνηση ναρκωτικών. Και οι τρεις, στην απολογία τους, υπογράμμισαν ότι έχουν τιμηθεί με εύφημες μνείες για τη δράση τους.

Πάντως, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν, χθες βράδυ, την προφυλάκιση και των δύο αστυνομικών, του αξιωματικού της δίωξης ναρκωτικών Βόλου και του αρχιφύλακα της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Προσωρινά κρατούμενοι είναι και οι δύο Αλβανοί, φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς επίσης άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί τους που απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον τη δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι, στους οποίους αποδόθηκαν περιφερειακοί ρόλοι, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Έτσι, έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των συνολικά 35 συλληφθέντων για την υπόθεση. Από το σύνολο των συλληφθέντων προφυλακίστηκαν 21 κατηγορούμενοι - μεταξύ αυτών και οι τρεις αστυνομικοί - ενώ άλλοι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.