Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι με την αποχώρησή του από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «σπάει» τις κομματικές αλυσίδες και φεύγει απελευθερωμένος. >>>


Απευθυνόμενος σε συνεργάτες του και στελέχη της περιφέρειας, τους οποίους κάλεσε για να ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχε μαζί τους, τόνισε: «Σπάω τις κομματικές αλυσίδες. Δεν είμαι έκπτωτος, είμαι νικητής στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Δεν βιάζομαι στη ζωή μου, θα κάνω μια διακοπή λίγων μηνών και μετά θα ξεκινήσω και πάλι. Θα ήταν αδιανόητο να σταματήσω».

Μιλώντας για την θητεία του στην αυτοδιοίκηση από τη θέση του νομάρχη Θεσσαλονίκης και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι αντιμετώπισε τους πάντες και τα πάντα, όλα τα κόμματα, όλο το σύστημα και μέρος του δημοσιογραφικού κατεστημένου και πρόσθεσε: «Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα. Ανήκω εκεί που ανήκω, στηρίζω εκεί που στηρίζω, αλλά δεν πρόκειται να με φιμώσουν».

Δήλωσε πικραμένος, πληγωμένος και προδομένος, σημείωσε ότι δέχτηκε λασπολογία, καταγγελίες και ψεύδη και ανέφερε ότι όλα ήταν στημένα. Εξάλλου διερωτήθηκε τι άλλαξε την επόμενη μέρα, αφού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τον επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα, και έσπευσε να προσθέσει: «Δεν κατηγορώ κανέναν. Εγώ φταίω για όλα».

Εξάλλου, μίλησε συγκινημένος για το πρόσωπο του αδελφού του και γνωστοποίησε ότι η νέα διοίκηση θα παραλάβει σύντομα το νέο περιφερειακό μέγαρο.

Το λόγο έλαβε και ο νέος περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη για το έργο του.