thomopoulos_tzitzikostas_20130125_01.jpg

Ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη το 2013, που συμπληρώνονται 75 χρόνια από το θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, να προσελκύσει ακόμη περισσότερους Τούρκους τουρίστες. Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της >>>

Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Ο κ. Κοσμόπουλος πρότεινε, ως λύση, για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες η Θεσσαλονίκη, να γίνει γνωστή στην Τουρκία, πέρα από την πόλη στην οποία –απλά- υπάρχει το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά ως ένας τουριστικός προορισμός μιας κοσμοπολίτικης περιοχής, που προσφέρει γαστρονομία και ευκαιρίες αγορών.

Ο κ. Θωμόπουλος, που, χθες και σήμερα, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη όπου, η Ένωση παίρνει, για δεύτερη χρονιά, μέρος σε Έκθεση για τον τουρισμό στην ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισε πως το μεγάλο μειονέκτημα της Θεσσαλονίκης είναι το ότι «δεν είναι γνωστή στην Τουρκία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε πως το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης είναι το κτίριο όπου στεγάζεται το Τουρκικό Προξενείο και μια σειρά από Οθωμανικά Μνημεία.

«Εφέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από το θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ. Αναμένουμε ακόμη περισσότερες επισκέψεις από ενήλικες, αλλά και από μαθητές», ανακοίνωσε ο κ. Θωμόπουλος. Πρόσθεσε ότι στην προσέλκυση Τούρκων τουριστών η Θεσσαλονίκη «μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα, αλλά θέλει συστηματική δουλειά».