Χθες σε μια αποστροφή του λόγου του ο Ευ. Βενιζέλος αποκάλυψε πως κατέχει σε φωτοτυπία τα αμυντικά σχέδια της χώρας από τη περίοδο, που ήταν Υπουργός Άμυνας, προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα σε ερώτηση τους κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για ποιο λόγο συνεχίζει να κρατά τις φωτοτυπίες των αμυντικών σχεδίων της χώρας, ο κ. Βενιζέλος αστειεύτηκε λέγοντας χαρακτηριστικά " Τα έχουμε σε περίπτωση, που γίνετε κυβέρνηση, για να κάνουμε πραξικόπημα". Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του δεν το άφησε "να πέσει κάτω" και σήμερα με ανακοίνωσή του ζητά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των αρχών της, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου. Ο υπεύθυνος τομέα Άμυνας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θοδωρής Δρίτσας, μάλιστα έκανε λόγο για περίεργο χιούμορ από τον κ. Βενιζέλο.
Σε απάντησή του το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως είναι για λύπηση η σοβαροφανής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο πρόεδρος του κόμματος απαντώντας στον οχετό των άθλιων συκοφαντιών - όπως τις χαρακτηρίζει - που εκτοξεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι λαμβάνει άτυπα αντίγραφα εγγράφων και τα διατηρεί για να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ως προς το πώς λειτουργεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, η διακίνηση της αλληλογραφίας των γενικών επιτελείων και γενικών διευθύνσεων με την πολιτική ηγεσία διεξάγεται με πολύ σαφείς κανόνες» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.