euro_6Ο έλεγχος επί προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί, επιβεβαίωσε την Τετάρτη με ανακοίνωσή του, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Στ. Στασινόπουλος. >>>

Ωστόσο, ο κ. Στασινόπουλος τάχθηκε υπέρ της μη δημοσιοποίησης των ονομάτων των ελεγχομένων, τόσο ως ζήτημα αρχής όσο και εκ των οδηγιών που έλαβε αναλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη θέση.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης είχε κάνει λόγο για δημιουργία απαξιωτικού κλίματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, με αφορμή δημοσίευμα για εμπλοκή 105 δημάρχων, πρώην νομαρχών, περιφερειαρχών και συμβούλων στη λίστα του ΣΔΟΕ, που ελέγχονται για «μαύρο χρήμα».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Στασινόπουλος μετά από πρόσφατη συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, «σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκουν σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας 15-01-2013 ως Προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και τη Δημοκρατία μας».

Και προσθέτει: «Από τη στιγμή την οποία ανέλαβα ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, οι οδηγίες μου είναι σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων». Όσον αφορά τα ζητήματα των ανωνύμων καταγγελιών (που κυρίως βάσει αυτών ελέγχονται τα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης), τόνισε ότι οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητα αυτών.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Όσον αφορά τη διερεύνηση υποθέσεων των δημοσίων λειτουργών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχω απαιτήσει από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ το συντομότερο δυνατό να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων».