tsipras_verolino_20130112_01.jpg

Επικίνδυνη, όχι μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, χαρακτήρισε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας. >>>

Μιλώντας στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο Βερολίνο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «αδιέξοδο πρόγραμμα», υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρησιμεύει ως πειραματόζωο και προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενίσχυσης των νεοναζιστικών οργανώσεων.

«Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πλέον η απογοήτευση του κόσμου», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε ότι οι Έλληνες, μαζί με την ανεργία και τη φτώχεια, αντιμετωπίζουν και την έλλειψη ελπίδας, «ότι υπάρχει στο εγγύς μέλλον έξοδος από το καταστροφικό πρόγραμμα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «δεν ήταν πραγματικό κούρεμα, αλλά μόνο κούρεμα για τον λαό και όχι για τις τράπεζες» ενώ είχε, όπως είπε, ως αποτέλεσμα να αυξηθεί και όχι να μειωθεί, τελικά, το χρέος.

Τη Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των SPD, Πρασίνων και FDP, αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ θα μιλήσει σε προεκλογική εκδήλωση της Αριστεράς στο Ανόβερο.