Venizelos_01Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργό Οικονομικών, αλλά και Εθνικής Άμυνας, μήνυσε ένας γιατρός από τη Χαλκίδα. >>>

 

Όπως αναφέρει στη μήνυσή του, ο κ. Δημήτριος Αντωνίου, ο πρώην υπουργός “κατέχει ακόμα και τώρα, που δεν είναι υπουργός άμυνας, στο προσωπικό του αρχείο, στην απόλυτη προσωπική κυριαρχία και για ιδία χρήση του, απόρρητα διαβαθμισμένα αμυντικά σχέδια της χώρας και το σχέδιο του αμυντικού της δόγματος”. Θεωρεί δε, ότι “η περιέλευση των απόρρητων αυτών αμυντικών μυστικών, στα χέρια του Ευ. Βενιζέλου, υπό τις παραπάνω συνθήκες και με την συνέργεια των υπευθύνων για την διαφύλαξή των, συνιστούν βαρύτατες εγκληματικές πράξεις”.

Ο γιατρός από τη Χαλκίδα επικαλείται τις ίδιες τις δηλώσεις Βενιζέλου στη Βουλή. Να θυμίσουμε ότι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε σε κάποια στιγμή, στην ομιλία του, ότι κατέχει «σε αντίγραφα το Αμυντικό Δόγμα της χώρας, το οποίο εγώ συνέταξα με τα χέρια μου» κι ότι έχει, ακόμη, στην κατοχή του «άτυπα ψηφιακά και συμβατικά αντίγραφα από την θητεία μου στο Υπουργείο Άμυνας...Βεβαίως, Βεβαίως....είναι δυνατόν να μην έχω; Όποιο περιοδικό, ψηφιακό ή συμβατικό, με αμυντικά θέματα κι αν ανοίξετε, θα βρείτε πολύ περισσότερες πληροφορίες από αυτές που έχει ο εκάστοτε υπουργός Άμυνας...»!

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, “ο Ευ. Βενιζέλος, οφείλει συνεπώς να αποκαλύψει ενώπιον του εισαγγελέα τα ονόματα αυτά των άλλων υπουργών, με ποινή, επί αρνήσεώς του, συμπληρωματικών διώξεων εναντίον του”.

Θεωρεί ότι ο πρώην υπουργός διέπραξε τα εξής αδικήματα: συναυτουργία και συνέργεια (ΠΚ 14, 26, 27, 45, 46 παρ.1) σε Παραβίαση Μυστικών του Κράτους (ΠΚ 146, 147) (βλ.παρακάτω παρ.2) και για Κατασκοπεία (ΠΚ 148, 149 παρ.α) και για Υπόθαλψη Εγκληματία (ΠΚ 231) και για Παρασιώπηση Εγκλημάτων (ΠΚ 232).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο κατάλογος των μαρτύρων. Ο κ. Αντωνίου προτείνει να εξεταστούν ως μάρτυρες οι: Αλέξης Τσίπρας, βουλευτής και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Καμμένος, βουλευτής και Πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Αλέκα Παπαρρήγα, βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκος Μιχαλολιάκος, βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Φώτης Κουβέλης, Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ, Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, βουλευτής, Ευάγγελος Μειμαράκης, πρόεδρος της Βουλής, Μάκης Βορίδης, βουλευτής, Μανώλης Γλέζος, βουλευτής, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής, Γεώργιος Παπανδρέου, βουλευτής (τ. πρωθυπουργός).

Με την ίδια μήνυση στρέφεται και κατά παντός αγνώστου.