vroxi_1Αλλάζει σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. >>>

 

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 3 με 5 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα πελάγη θα πνέουν νοτιάδες τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 1 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: νότιοι 5 με 7 και πιθανώς στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: νότιοι 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα και το βράδυ κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Ανεμοι: νότιοι 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ που το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.