Οι διαζευγμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν νέο ταίρι και ο γάμος τους να είναι πετυχημένος. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας στις ΗΠΑ. >>>
Με αφορμή την ραγδαία αύξηση διαζυγίων στην Αμερική οι επιστήμονες με επικεφαλής την καθηγήτρια κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Όκλαντ, Terri Orbuch, εξέτασαν συνολικά 373 ζευγάρια από το 1986.

Το 46% των ζευγαριών αυτών πήρε τελικά διαζύγιο, όμως το 71% από αυτούς βρήκε νέο ταίρι, ενώ οι περισσότεροι ξαναπαντρεύτηκαν.

Η καθηγήτρια, που στο παρελθόν είχε εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Βρίσκοντας ξανά την αγάπη: 6 απλά βήματα για μια νέα και ευτυχισμένη σχέση», επισημαίνει πως αν δεν αφήσεις το παρελθόν τότε δε θα μπορέσεις να προχωρήσεις στη ζωή σου και να βρεις νέο σύντροφο.


Πέντε βήματα για μια πετυχημένη σχέση:


1. Μιλήστε για τον χωρισμό σας και ζητήστε συμβουλές για το πώς να το αντιμετωπίσετε. Μπορείτε να μιλήσετε με φίλους ή να διαβάσετε βιβλία αυτοβοήθειας.

2. Αλλάξτε παλιές σας συνήθειες. Όσοι μείωσαν τις ώρες που εργάζονταν βρήκαν νέο σύντροφο γρήγορα. Επίσης θα βοηθήσεις το κόψιμο του καπνίσματος ή η χρήση ποδηλάτου.

3. Ένας βασικός λόγος χωρισμού είναι ο οικονομικός. Βρείτε έναν διαφορετικό τρόπο να συζητάτε τα οικονομικά σας με τον σύντροφό σας. Ένας τρόπος είναι να έχετε χωριστά ταμεία.

4. Βελτιώστε τον τρόπο που επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας. Συνήθως ένας από τους δύο μοιράζεται περισσότερα πράγματα από τον άλλον και αυτό συχνά οδηγεί σε σύγκρουση. Καλύτερα ακούστε πρώτα προσεχτικά τι έχει να σας πει ο σύντροφός σας και μετά πείτε την άποψή σας.

5. Χειριστείτε καλύτερα μια σύγκρουση. Οι αιτίες να τσακωθεί ένα ζευγάρι είναι πολλές. Αυτό που έχει σημασία είναι να ελέγχει κάποιος τον θυμό του. Για παράδειγμα σε μια σύγκρουση με το ταίρια σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα και προσπαθήστε να μην απορρίψετε τα συναισθήματα του άλλου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο ΘΕΜΑ.gr