Αγρίεψαν τα πράγματα με τους πράκτορες του ΟΠΑΠ. Με την επιμονή για φορολόγηση των κερδών από το 1ο ευρώ, που ρίχνει τον τζίρο δραματικά, απεργοί κινούνται, πλέον, εναντίον απεργοσπαστών. >>>

 

Αυτήν την ώρα, γίνονται επεισόδια, σε πρακτορείο της οδού Πόντου, στην Καλαμαριά, επειδή ο ιδιοκτήτης του θέλει να σπάσει την απεργία και να το λειτουργήσει, ενώ άλλοι ιδιοκτήτες πρακτορείων της περιοχής, έχουν συγκεντρωθεί εκεί και προσπαθούν να τον αποτρέψουν.

Οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ, στην πλειοψηφία τους, αντιδρούν στη φορολόγηση των κερδών από το 1ο ευρώ. Δε διαφωνούν με τη φορολόγηση από ένα συγκεκριμένο ποσόν και πάνω, αλλά θεωρούν ότι, αν τα κέρδη φορολογούνται και στις πιο μικρές κατηγορίες (στο Κίνο τα “κέρδη” είναι, πολλές φορές, 2 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης θα παίρνει… 1,90) αυτό θα στρέψει, ειδικά τους παίκτες του Στοιχήματος, στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται μέσω Ίντερνετ (τις λεγόμενες “παράνομες”) και οι ίδιοι θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Αυτό υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, η Αναστασία Τζαμπασλή, πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Θεσσαλονίκης –Χαλκιδικής.

Η συνεχιζόμενη απεργία των πρακτόρων έχει αναγκάσει τον Οργανισμό να αναβάλει, καθημερινά, τις κληρώσεις Τζόκερ και Λόττο. Έτσι, η χθεσινή κλήρωση αναβλήθηκε για σήμερα, και στα δύο τυχερά παιχνίδια. Φαίνεται, όμως, ότι θα υπάρξει και νέα αναβολή, αφού, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, οι απεργοσπάστες πράκτορες είναι ελάχιστοι.