Ανατροπή σημειώθηκε στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, επί της εισήγησης της Διάσκεψης των Προέδρων για επτά κάλπες (ανά πρόσωπο και ανά πρόταση), προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. >>>

Απαντώντας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να στηθεί μία κάλπη και για τα τέσσερα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε να στηθούν τελικά τέσσερις κάλπες. Την πρόταση αποδέχθηκαν όλα τα κόμματα. Σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια επί των προτάσεων για τη σύσταση Προανακριτικής.

Μετά την συμφωνία της τελευταίας στιγμής για τέσσερις κάλπες στην ψηφοφορία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, οι βουλευτές διασταυρώνουν τα ξίφη τους επί των προτάσεων των κομμάτων.

Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για Παπακωνσταντίνου, είπε ο εισηγητής της ΝΔ Χρ.Μαρκογιαννάκης, ενώ για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι η κατάθεση Διώτη «κονιορτοποιεί» όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι δεν ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής και των δύο, εντάσσονται στη λίστα όσων συγκάλυψαν εγκλήματα σε βάρος του λαού, είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για ψέματα και σκευωρία που κατέρρευσαν έκανε λόγο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Μανιάτης.

Παπαδήμος: Ουδέποτε ενημερώθηκα για τη λίστα

Υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Στο υπόμνημα, ο κ. Παπαδήμος δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης 'λίστας Λαγκάρντ' ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται για την υπόθεση αυτή» και πως «ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου».