papandreou_loverdos_01Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου, με αφορμή δήλωση του δεύτερου ότι διαφωνούσε ως μέλος της τότε κυβέρνησης με την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, κατηγορώντας τόσο τον Γ.Παπανδρέου όσο και τον Γ.Παπακωνσταντίνου ότι είχαν σχέδιο να εντάξουν τη χώρα στο ΔΝΤ.  >>>

 

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι ο ίδιος, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου διαφώνησαν με την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό. Υποστήριξε, επίσης, ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο να εντάξουν ούτως ή άλλως τη χώρα στο ΔΝΤ, όπως και το έπραξαν, ενώ ευθύνες ρίχνει και στη Λούκα Κατσέλη.

Απαντώντας ο Γ.Παπανδρέου επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη «ομόφωνα» από όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ότι σε όλες τις σχετικές αποφάσεις συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος. Μάλιστα τονίζεται ότι στον αγώνα που έδωσε η τότε κυβέρνηση ο κ. Λοβέρδος μετείχε με όλες του τις δυνάμεις.

«Κρίμα Ανδρέα» καταλήγει, στη γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος» ανταπαντά ο κ. Λοβέρδος.

Στη δική του γραπτή ανταπάντηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει ότι πριν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχαν προηγηθεί συζητήσεις και διαφωνίες ορισμένων υπουργών για την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ. «Ορισμένοι υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε» αναφέρει.

«Πραγματικά, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί το γραφείο του Γ.Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το ΔΝΤ από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010», καταλήγει ο κ.Λοβέρδος.