Την ώρα που η Γαλλία αυξάνει τον αριθμό των Γάλλων στρατιωτών στο Μάλι, στην ΕΕ συνεχίζεται η συζήτηση για το αν η Γαλλική επιχείρηση υποστηρίζεται επαρκώς ή όχι.

Η Γαλλία έστειλε στο έδαφος του Μάλι 1.400 στρατιώτες, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian. Πρόσθεσε ότι η Γαλλική δύναμη αναπτύχθηκε γύρω από την πόλη Diabali, που είχε ανακαταληφθεί από τους Ισλαμιστές αντάρτες. 
Τα στρατεύματα του Μάλι στάλθηκαν στην περιοχή Banamba, όπου φαίνεται πως εντοπίστηκαν δυνάμεις ανταρτών. 
Μάλιστα σφοδρές μάχες μαίνονται γύρω από την πόλη Kona, που η κατάληψή της από τους Ισλαμιστές, προκάλεσε την επέμβαση της Γαλλίας. Ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες για τυχόν ανακατάληψής της. 
Η Γαλλική αεροπορία από την άλλη πραγματοποίησε βομβαρδισμό του αρχηγείου της Ισλαμικής αστυνομίας στο Τιμπουκτού. 
Παρόλο, που η Γαλλία εντείνει την επιχειρησιακή της δραστηριότητα, διαμηνύει πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει μονομερώς την υποστήριξε προς την κυβέρνηση του Μάλι και ζητά συνδρομή της διεθνούς κοινότητας.

Διαφωνίες μέσα στην ΕΕ 

O Didier Reynders, Βέλγος Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως εφόσον η Γαλλία συνεχίζει την επιχείρηση αυτή, θέλουμε να την υποστηρίξουμε και μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει σύντομα. 
Την ίδια στιγμή η Γερμανία επιβεβαίωσε την συνδρομή της σε υλικοτεχνική υποδομή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ η Δανία στέλνει ακόμα ένα μεταγωγικό αεροπλάνο να προστεθεί στη Βρετανική βοήθεια. 
Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι αποφάσεις και οι δράσεις της ΕΕ τόνισε και η αρμόδια επικεφαλής για τα εξωτερικά ζητήματα, Catherine Ashton. 
Η στάση όμως της ΕΕ έγινε αντικείμενο κριτικής ειδικά από τον Ευρωβουλευτή Daniel Cohn-Bendit, που επιτέθηκε στη Γερμανία για την απόφασή της να ενισχύσει μόνο με ιατροφαρμακευτική βοήθεια την επέμβαση στο Μάλι. 
«Όλοι αναφέρετε ότι είμαστε ανήσυχοι για την κατάσταση… Όλοι; Αλλά μόνο Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται στο Μάλι. Είναι σαν τους είπαμε, θα σας στείλουμε νοσοκόμες, πηγαίνετε τώρα να σκοτωθείτε», ανέφερε με καυστικό προς τη Γερμανία τρόπο ο Daniel Cohn-Bendit. 
Πρόσθεσε μάλιστα πως η Γαλλία σκοπεύει να αυξήσει από τους 800 στους 2.500 τους δικούς της στρατιώτες στο Μάλι και αναρωτήθηκε στο τέλος, αν θα στείλουν και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στρατιωτικό προσωπικό.