adeio_portofoli_01.jpg

Ήταν που ήταν ελάχιστα τα χρήματα που παίρνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, τώρα θα πάρουν ακόμη λιγότερα –και να δούμε πώς θα καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα: >>>

 

Μειωμένη σύνταξη θα λάβουν την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου οι συνταξιούχοι με σύνολο αμοιβών πάνω από 1.000 ευρώ, καθώς ξεκινά η εφαρμογή των περικοπών που αποφασίστηκαν με το τελευταίο πακέτο μέτρων.

Μειωμένους μισθούς θα λάβουν και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στο τέλος του μήνα, λόγω αυξημένης παρακράτησης φόρου εισοδήματος.

Αλλά και στον δημόσιο τομέα τα χρήματα θα είναι λιγότερα, αφού σε αρκετές υπηρεσίες θα εφαρμοστεί το περίφημο “ενιαίο”.

Την ίδια στιγμή καμία μείωση δεν υπάρχει στα είδη πρώτης ανάγκης των σούπερ μάρκετ, θα υπάρξουν –έστω και μικρές- αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι άγνωστο τι θα γίνει με την τιμή του νερού στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης, ενώ μικρές μειώσεις θα υπάρξουν στα τιμολόγια των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. “Παγωμένη” θα παραμείνει η τιμή του φυσικού αερίου ως τον Μάρτιο, που θα ΄χουμε μικρή μείωση (αλλά και, φυσιολογική μείωση της κατανάλωσης), ενώ για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν προβλέπεται κάτι.