Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αιγύπτου και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. >>>


Δεκαπέντε από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Σομαλίας, πέντε υπήκοοι Ιράκ, δύουπήκοοι Ιράν και δύο  υπήκοοι Μπαγκλαντές.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 35χρονο και συνοδηγό τον 30χρονο να κινείται στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη και στο ύψος της Κορνοφωλιάς να αποβιβάζεται από αυτό ο 30χρονος προκειμένου να επιβιβαστεί σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Ακολούθως, λίγο πιο κάτω, σε σήμα στάσης των αστυνομικών στον 35χρονο οδηγό του οχήματος, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός μείωσε ταχύτητα και ενώ κινούνταν με μικρή ταχύτητα, το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη. Το όχημα κινούμενο με μικρή ταχύτητα, εξετράπη από το δρόμο και ανετράπη σε παρακείμενο κανάλι, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά μια μη νόμιμη μετανάστρια, υπήκοος Σομαλίας.

Στη συνέχεια, στην Εθνική Οδό στο ύψος της Ταύρης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, ακινητοποίησαν το λεωφορείο στο οποίο είχε επιβιβαστεί ο 30χρονος και τον συνέλαβαν.

Η ελαφρά τραυματισθείσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.