anadasosi_penteli_1.jpg

Δυο εκπρόσωποι των πιο γνωστών φορέων εθελοντισμού, από τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μέρος σε ημερίδα του δήμου, με τίτλο «Προσελκύοντας, εκπαιδεύοντας και ενθαρρύνοντας εθελοντές». >>>

 

Επίκεντρο της ημερίδας είναι η εκπαίδευση εκπροσώπων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης και τη διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το Βρετανικό Συμβούλιο και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, του δημαρχιακού μεγάρου, από τις 15:00 έως τις 17:00.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προσκληθεί δύο σημαντικές προσωπικότητες, εκπρόσωποι φορέων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Μεγάλη Βρετανία με πολυετή εμπειρία σε τομείς όπως ο εθελοντισμός και η ανάπτυξη διεθνών πολιτικών, η κοινωνική ευθύνη και η συμμετοχή των πολιτών και κυρίως των νέων στα κοινά. Πρόκειται για την ιδρύτρια και διευθύντρια του αμερικανικού οργανισμού Innovations ih Civic Participation, Σούζαν Στράουντ (Susan Stroud), και την επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου για τον Εθελοντισμό των νέων στη Μεγάλη Βρετανία, Σούζαν Ρόουπριτς (Susanne Rauprich).

Στην ημερίδα, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι των φορέων της Θεσσαλονίκης, καθώς και εθελοντές της ομάδας «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», ενώ το συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο δημοσιογράφος και γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος(TV100-FM100), Φίλιος Στάγκος.

Πριν από την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα προηγηθεί συνάντηση της Αντιδημάρχου Μαρίας Πασχαλίδου με τις δύο εκπροσώπους των φορέων από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία στην οποία θα συμμετέχει και η ομάδα εργασίας του 2014 προκειμένου να συζητηθούν θέματα οργανωτικής φύσεως που αφορούν τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιείται υπό την εποπτεία της αντιδημάρχου Νεότητας-Αθλητισμού και Εθελοντών του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρίας Πασχαλίδου, μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι σύγχρονες πρακτικές για την αποτελεσματικότερη και πιο συντονισμένη συμμετοχή των νέων σε εθελοντικές δράσεις, καθώς επίσης η διαμόρφωση ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών που συμμετέχουν στα κοινά με θετικό τρόπο.

«Είναι ένα ενδιαφέρον εργαστήριο που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και της αρτιότερης προετοιμασίας των εθελοντών, που απευθύνεται σε εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και ιδρυμάτων καθώς και σε επαγγελματίες του χώρου της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικοί όσον αφορά τη συμμετοχή τους στα κοινά», σημειώνει η Μαρία Πασχαλίδου.