dnt1_thumb[1]

Απροκάλυπτη παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκθεση του Ταμείου η οποία θεωρεί ως έναν από τους κινδύνους για την πορεία του προγράμματος την αυξανόμενη επιρροή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. >>>

 

Η έκθεση, που κυκλοφόρησε χθες, περιγράφει την απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την επίτευξη των στόχων, αναγνωρίζοντας πάντως πρόοδο. Ειδική αναφορά κάνει στη βιωσιμότητα του χρέους δείχνοντας προς νέο κούρεμα της τάξης του 25%.

Κίτρινες κάρτες δείχνει για φορολογική μεταρρύθμιση, μείωση δημόσιου τομέα, επαναφέροντας το θέμα απολύσεων και για ιδιωτικοποιήσεις, μιλώντας μάλιστα για αλλαγή διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ εάν δεν πιάσει τους στόχους.

Ζητά μέχρι την άνοιξη προσδιορισμό μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ, για τη διετία 2015-16, με τον Τόμσεν να μην αποκλείει και νέα μέτρα εάν υπάρχουν αποκλίσεις.

«Με την παρέμβασή του αυτή,το ΔΝΤ δείχνει ότι και το ίδιο δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το πρόγραμμα που ακολουθείται στη χώρα μας, αναιρώντας έτσι και τη φιλότιμη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για την 'αλλαγή κλίματος'. Αλήθεια, αν οι καταθέσεις επιστρέφουν, αν οι στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται, αν η Ελλάδα ετοιμάζεται σιγά σιγά να επιστρέψει στις αγορές, τότε ποιος ο λόγος να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Από τη δική μας πλευρά, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αξιωματούχους του ΔΝΤ ότι οι φόβοι τους είναι εν μέρει δικαιολογημένοι. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής», σχολίασε ο Ευκλ.Τσακαλώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ.