Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε λαθρομετανάστες από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα την υπόλοιπη Ελληνική επικράτεια προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από τη σύλληψη ενός 41χρονου και ενός 51χρονου. >>>

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε συλληφθεί ένας 31χρονος Βούλγαρος μέλος του κυκλώματος τη στιγμή που μετέφερε με ένα van 28 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και 5 ανήλικους. Παράλληλα, οι διωκτικές αρχές αναζητούν άλλα δύο μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος συντόνιζε και κατηύθυνε τη δράση των υπολοίπων μελών του κυκλώματος, ενώ τους ανέθετε ρόλους οδηγού ή προπομπού οχήματος μεταφοράς λαθρομεταναστών.

Παλιός γνώριμος των αρχών ο αρχηγός…

Επιπρόσθετα, το ηγετικό στέλεχος είχε συλληφθεί άλλες τρεις φορές το 2002, το 2005 και το 2009 σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας για παρόμοιες περιπτώσεις λαθροδιακίνησης, ενώ σε βάρος του έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σωματικών βλαβών και άλλων αδικημάτων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφία για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και παράβαση του νόμου «περί αλλοδαπών». Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.