maniatis_7.jpg

Την εκτίμηση ότι το 2013 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της θετικής έκπληξης για την Ελλάδα εκφράζει σε άρθρο του στην «Ημερησία» ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης. >>>

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο είναι εφικτό εφόσον εξασφαλιστούν τρεις μείζονες προϋποθέσεις: «Αξιοπιστία, Αξιοπρέπεια, Αξιοποίηση». Ο κ. Μανιάτης υποστηρίζει πως αυτά «είναι τα 3A που μπορούν να αναστρέψουν τη μέχρι σήμερα πορεία υποβάθμισης και να εγγυηθούν ένα αξιοβίωτο μέλλον για τον ελληνικό λαό».

Όπως υποστηρίζει στο άρθρο του, η Ελλάδα ανακτά στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον την αξιοπιστία της και οφείλει να την περιφρουρήσει ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων για να ανοίξει ο δρόμος στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, όσο κερδίζει η Ελλάδα σε αξιοπιστία, άλλο τόσο θα είναι σε θέση να διεκδικεί με όρους εθνικής αξιοπρέπειας την οριστική επίλυση του προβλήματος του χρέους και τον σεβασμό της εταιρικής αμοιβαιότητας μέσα στην Ε.Ε.

Επισημαίνει επίσης πως η χώρα οφείλει να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις του παγκόσμιου Ελληνισμού προκειμένου η αναδειχθεί μια νέα εικόνα της χώρας. «Οι Έλληνες ανά τον κόσμο είναι ένα υπερπολύτιμο εθνικό πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στο μεγάλο ζητούμενο για περισσότερη εξωστρέφεια της Ελλάδας στον κόσμο αλλά και μεγαλύτερη προσέλκυση του «κόσμου» στην Ελλάδα, μέσω από δύο κύριες οδούς: τις επενδύσεις και τον τουρισμό.»