karaoglou_tzitzikostas_01.jpg

Ο διάλογος θα δώσει τις λύσεις, τόνισαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο. >>>

 

Ο υπουργός σχολίασε, στο ΑΜΠΕ, ότι είναι υποχρεωτικά τα διόδια για να γίνονται και να συντηρούνται έργα, όμως επισήμανε ότι για τις περιπτώσεις των μόνιμων κατοίκων θα μπορούσαν να εφαρμοστούν λύσεις όπως η έκδοση καρτών ελεύθερης διακίνησης γι΄ αυτούς ή η κατασκευή παράπλευρων δικτύων που θα εξυπηρετούν τις περιοχές τους. Και για την περίπτωση αυτή τόνισε την ανάγκη διαλόγου με τη δημοτική αρχή.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε προβληματική τη λειτουργία των διοδίων με αυτόν τον τρόπο, επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει προηγηθεί διάλογος ή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και ζήτησε να δοθεί παράταση στη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου μέχρι να φροντίσει το υπουργείο ή ο ανάδοχος να γίνουν οι παράπλευροι δρόμοι ή να εφαρμοστεί το μέτρο των καρτών δωρεάν διέλευσης.

Τι είπαν για τους αγρότες

Να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει διάλογος μεταξύ των αγροτών και του αρμόδιου υπουργείου ζήτησε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι εντός της εβδομάδας θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου, όπως είπε, να αναζητηθούν λύσεις σε κάποια από τα αιτήματά τους ώστε να μην μείνουν κλειστοί οι δρόμοι. “Η χώρα μας αυτή την ώρα δεν σηκώνει τέτοιου είδους εξελίξεις. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να παγώσει η οικονομία της χώρας σε μια περιοχή με τεράστια εξαγωγική δραστηριότητα” είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να του ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Οι δύο άντρες ανακοίνωσαν την συνεργασία τους σε τρεις τομείς:

  • Στον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς και των Σερρών.
  • Την επανασύσταση και επαναενεργοποίηση του κέντρου Μαύρης Θάλασσας και
  • την προστασία του Θερμαϊκού κόλπου.

Πρόσθεσαν πως θα επιδιώξουν την ένταξη έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μετά το τέλος της συνάντησης οκ.Τζιτζικώστας δώρισε στον κ.Καράογλου αναμνηστική πλακέτα στην οποία απεικονίζονταν ο Λευκός Πύργος και ο Άγιος Δημήτριος.