papigko_erevnes_01.jpg

Στις φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας που τραβήχτηκαν από τα δύο ελικόπτερα τα οποία πήραν μέρος, σήμερα, στις έρευνες για τον εντοπισμό του 43χρονου ορειβάτη, που χάθηκε σε χαράδρα στο Πάπιγκο, έχουν εναποτεθεί η ελπίδες για τον εντοπισμό του. >>>

Στις 2.30 μετά το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν, άκαρπες, οι έρευνες από το ελικόπτερο τύπου Σούπερ Πούμα της Αεροπορίας Στρατού κι από ένα ιδιωτικό ελικόπτερο που είχαν ξεκινήσει στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας.

Παρά το ότι, όπως είπε στη ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο διευθυντής επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αλέξης Λιάμος, ο καιρός ήταν καλός και δεν επικρατούσε χαμηλή νέφωση όπως τις προηγούμενες ημέρες, δεν βρέθηκαν ίχνη του άτυχου ορειβάτη. Έτσι, γίνεται ανάλυση των φωτογραφιών, μήπως και εντοπισθούν τυχόν ίχνη που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Ο άτυχος ορειβάτης ανέβαινε στην κορυφή Λάπατος του όρους Τύρφρη μαζί με άλλους δύο συντρόφους του. Σε κάποια στιγμή πάτησε σε «φρύδι», ή «κορνίζα» (έτσι λέγεται το συσσωρευμένο χιόνι στην άκρη του γκρεμού, που μπορεί να εκτείνεται στο κενό σε μήκος ακόμη και εννέα μέτρων) και βρέθηκε στο κενό.