Να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν, χθες, οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία Αγνό, για την οποία έχει εκφραστεί η επιθυμία να ενταχθεί στο άρθρο 99. >>>

 

Την απόφασή τους πήραν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, ως δείγμα καλής θέλησης να δουλέψει ένα εργοστάσιο το οποίο, πριν την αγορά του από την εταιρία “Κολιός” εμφανιζόταν χωρίς οικονομικά προβλήματα.

“Η ‘Κολιός’ αγόρασε την Αγνό ‘καθαρή’ από υποχρεώσεις” επισήμανε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παν. Τσαραμπουλίδης. Και πρόσθεσε: “Τώρα εμφανίζεται να χρωστά, ως ‘Αγνό’ στην ‘Κολιός’ 13 εκατομμύρια ευρώ κι η ‘Κολιός’ που την είχε αγοράσει, ως… πιστωτής της, να δέχεται την ένταξη στο άρθρο 99, κάτι που σημαίνει την αποδοχή του ‘κουρέματος’ του χρέους της μιας εταιρίας στην άλλη”…

Ο κ. Τσαραμπουλίδης δήλωσε την πρόθεση του ΕΚΘ να κινηθεί νομικά κατά της εταιρίας ‘Κολιός’ και υπέρ των εργαζομένων. Επισήμανε, όμως, ότι οι νομικοί σύμβουλοι του Κέντρου δεν έχουν στη διάθεσή τους τα οικονομικά στοιχεία τα οποία χρειάζονται, όπως και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καλούνται να κάνουν νέες υποχωρήσεις χωρίς να γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις της εργοδοσίας η οποία “αρνείται να παρουσιάσει το μπίζνες πλαν που έχει σχεδιάσει”.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ είπε πως “ο τρόπος με τον οποίο κάποιος επιχειρηματίας θέλει να κάνει μπίζνες δε βρίσκει σύμφωνους τους εργαζομένους”.