Αυτό υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής της στην Περιφέρεια Αττικής, Μάκης Βορίδης σε συνάντηση του με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δυτικού τομέα, στις Συκιές.

Ο Βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, που με τη στάση του και τις αντιλήψεις του στηρίζει και ενθαρρύνει την ανομία, (αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Βίλας Αμαλίας και της κατάληψης ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη), ενώ πολλοί βουλευτές του (Σκουρλέτης, Γαίτάνη) σχηματίζουν απόψεις επιζήμιες για το συμφέρον της πατρίδας.
Παράλληλα υποστήριξε ότι στη συγκυβέρνηση πρέπει να κρατηθούν ισορροπίες και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα.
Στη συζήτηση, που ακολούθησε τέθηκαν θέματα της καθημερινότητας με κυρίαρχο την οικονομία, που προβληματίζουν τους περισσότερους. Τόνισε μάλιστα πως ιδεολογικά δεν συμφωνεί με την ιδέα της υπερβολικής φορολόγησης.
Σημείωσε πως στο νέο φορολογικό θα περιλαμβάνονται η αποφορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών στο σύνολό τους, ενώ θα υπάρξουν και κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους νέους επαγγελματίες. 
Στάθηκε όμως ιδιαίτερα στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και έκανε λόγο για εκτεταμένη και μαζική φοροδιαφυγή. Σχεδόν το 50% των επαγγελματιών κάνει δηλώσεις εισοδήματος κάτω των 5.000 ευρώ και αυτό, πρέπει να αποτραπεί. Έτσι διαμορφώνονται συνθήκες μη ευνοϊκές για τον ειλικρινή φορολογούμενο. Υπάρχουν δύο δρόμοι για την πάταξη του φαινομένου. Η μια είναι η αλλαγή νοοτροπίας και η άλλη οδός τα δρακόντεια μέτρα από το κράτος, που θα επιφέρουν βαρύτατες ποινές σε όσους φοροδιαφεύγουν. Αναπόφευκτα η φοροδιαφυγή και η παρούσα μαύρη οικονομία (κυμαίνεται στα επίπεδα 25-30%) οδηγούν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων. 
Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, ωστόσο όμως, πρέπει να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και να σπάσουν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος. Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως με τη στάση του απωθεί τους ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας. Μάλιστα τόνισε πως το κεφάλαιο αν εκτιμήσει πως υπάρχουν περιθώρια κερδοφορίας θα έρθει. Κομβικό σημείο είναι και ο πυλώνας του ασφαλιστικού, που πρέπει να ανοίξει και να εκσυγχρονιστεί.
Αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη Λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Βορίδης εντοπίζει σημαντικές ποινικές ευθύνες στο κ. Παπακωνσταντίνου. Η απαλοιφή των συγγενών του συνιστά πλαστογραφία, που αποτελεί πλημμέλημα. Αν όμως αποδειχτούν ότι οι καταθέσεις αυτές δεν έχουν δηλωθεί τότε είναι κακουργηματική πράξη, που επιφέρει βαρύτατη ποινή ως και ισόβια. Υποστήριξε μάλιστα πως το πολιτικό σύστημα μέσα σε ένα χρόνο έχει φέρει στη δικαιοσύνη αρκετές περιπτώσεις. Ο Τσοχατζόπουλος με τους συνεργάτες του είναι στον Κορυδαλλό, ο Λαυρεντιάδης και αρκετοί άλλοι επίσης. Ωστόσο υποστήριξε πως η Βουλή πρέπει να ερμηνεύει πλέον σωστά τις διατάξεις της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και να αποφεύγονται συγκαλύψεις. 
Τέλος έκανε λόγο για μια προσπάθεια, που στοχεύει στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής Ελληνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό όμως, πρέπει να στηριχτεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Τη ναυτική δύναμη, το επιχειρηματικό και εμπορικό δαιμόνιο. την Ελληνική αγωνιστικότητα και την Παιδεία. Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να έρχονται χρήματα από το πουθενά και να αναδιανέμονται. 
Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν η πολιτευτής της ΝΔ Βασιλική Νάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Νεάπολης Συκεών Βασίλης Ασβεστάς, Μάκης Αντύπας και ο Περικλής Χατζηκυριάκου. Παρών επίσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Μανώλης Ιωαννίδης καθώς και ο Χρήστος Καρίκας διαμερισματικός σύμβουλος Αμπελοκήπων. Τη συνάντηση χαιρέτησε και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Ορφανός, ενώ παραβρέθηκαν και ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Νεάπολης και μέλος της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ Ελλάδας, Παύλος Ταφίδης καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Συκεών, Βαγγέλης Αντωνιάδης.