giatroi_asthenoforo_01.jpg

Την καταγγελία πως τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων οδηγούν σε μείωση των κλινών κάνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. >>>

 

«Τα νέα οργανογράμματα νοσοκομείων που δημοσιεύονται σωρηδόν αυτές τις μέρες είναι πέραν πάσης αμφιβολίας κατασκευασμένα με σκοπό την εκ βάθρων διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα τα οργανογράμματα αυτά διαγράφουν τμήματα και μονάδες που λειτουργούν, ελαττώνουν νοσηλευτικά κρεβάτια, καταργούν τμήματα προμηθειών, «με προφανή σκοπό να αναθέσουν τις χρυσοφόρες προμήθειες σε ιδιώτες».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νοσοκομείο “Παναγία” της Θεσσαλονίκης, του οποίου οι τρεις κλινικές που μεταφέρονται στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” χάνουν, συνολικά, 12 κρεβάτια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν προ της κατάρτισης των οργανογραμμάτων να υπάρξει «χάρτης υγείας», ο οποίος θα αποτυπώνει τις ανάγκες και τις υποδομές που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της πόλης. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Αριστοτέλους 4).