papakonstantinou_stai_01Το «στικάκι» μίλησε, έλεγαν με νόημα δικαστικοί κύκλοι για το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ. Αντίθετα, το πιάτο της συνέντευξης Παπακωνσταντίνου στην κρατική τηλεόραση έμεινε… άδειο. >>>

 

Δικαστικοί κύκλοι εξηγούν ότι από το USB προέκυψε τεχνικά η ημερομηνία δημιουργίας του ηλεκτρονικού αρχείου. Φαίνεται, έτσι, πού και από ποιον έγινε το πρώτο αντίγραφο.

Ωστόσο, το στοιχείο αυτό παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν και ο πρώην υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είπε, χθες, σε συνέντευξή του, στη ΝΕΤ ότι ανέθεσε σε συνεργάτη του να κάνει το αντίγραφο από το αρχικό CD, προς το παρόν κανείς από όσους έχουν εξεταστεί από τους εισαγγελείς δεν έχει παραδεχθεί ότι έπραξε κάτι τέτοιο.

Πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε στην ίδια συνέντευξη ότι η διαχείριση της υπόθεσης εκ μέρους του δεν ήταν και η καλύτερη.

Διατύπωσε τη θέση ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχαν συγγενείς του μέσα στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, ούτε την αλλοίωσε.

Ουσιαστικά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας χθες βράδυ στην τηλεόραση της ΝΕΤ και στην Έλλη Στάη, δεν είπε τίποτε το καινούργιο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι γενικότερα δεν κοίταξε ποτέ τα ονόματα στη λίστα και δεν ενημέρωσε τον διάδοχό του Ευάγγελο Βενιζέλο για τη λίστα. Παραδέχτηκε δε ότι ο όλος χειρισμός «δεν ήταν ο καλύτερος».

Ο πρώην υπουργός είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος αλλοίωσε τη λίστα, έχει όμως «σκέψεις και υποψίες» τις οποίες δεν θέλησε να αποκαλύψει. Με άλλα λόγια, μας άφησε με τις απορίες μας…