pasok4324Την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης. >>>

Στη σχετική επιστολή ο κ. Αηδόνης δηλώνει ότι δεν δέχεται να λειτουργούν το ΠΑΣΟΚ και η τρικομματική κυβέρνηση ως ασπίδα προστασίας για την μη εξέταση ευθυνών των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την λίστα Λαγκάρντ και συμπληρώνει ότι του προκαλεί θλίψη και απογοήτευση «η προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

«Είχα την ψευδαίσθηση, ότι αυτές τις ευθύνες θα είχε ήδη αναλάβει ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να απελευθερώσει το Κίνημα από την επιχειρούμενη συλλογικοποίηση του προβλήματος και κατ' επέκταση και την τρικομματική κυβέρνηση και να μην κρύβεται πίσω από την απειλή της αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού σχήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων ασκώντας σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη στάση του στην υπόθεση της λίστας.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ιπποκράτους στον ανεξαρτητοποιηθέντα βουλευτή Δράμας Χρήστο Αηδόνη: «Ο κ. Αηδόνης επέλεξε να κάνει επίσημα αυτό που από καιρό έχει κάνει ανεπίσημα, την ημέρα που τα ίδια τα γεγονότα δίνουν αποστομωτική απάντηση στην σκευωρία κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι θλιβερό και παράδοξο», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα.

Ο βουλευτής Δράμας είχε προκαλέσει και στο πρόσφατο παρελθόν τη δυσφορία της Ιπποκράτους μετά την παρουσία του σε εκδήλωση του πρώην υπουργού και ιδρυτή της ΡΙΚΚΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου.

«Ναι» στο κάλεσμα συσπείρωσης που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Με μία λιτή ανακοίνωσή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Α' Αθήνας τονίζει ότι είναι αυτονόητη η ενεργός συμμετοχή και συμβολή του, με τις προτάσεις και τις θέσεις του στην πορεία προς το Συνέδριο του κόμματος, τον Φεβρουάριο.

Επίσης, μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Σκανδαλίδης ξεκαθάρισε ότι θα συνταχθεί με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.