Σοκάρει και αυτή η μαρτυρία. >>>
Τις εικόνες από τη στιγμή που πήρε φωτιά η τράπεζα αποτύπωσε στον φακό της μηχανής του ένας ιδιώτης φωτογράφος που βρισκόταν στο βιβλιοπωλείο Ιανός, απέναντι από τη Μarfin, την ώρα της επίθεσης. Ο μάρτυρας μάλιστα είχε θέσει στη διάθεση των Αρχών τη φωτογραφική του μηχανή, ώστε να τυπώσουν τα καρέ που είχε τραβήξει μήπως μπορούσε με τον τρόπο αυτό να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονικής επίθεσης.

Οπως καταθέτει, «ταυτόχρονα με τις μολότοφ που έριχναν στο βιβλιοπωλείο έκαναν το ίδιο και στην τράπεζα. Εστίασα τη φωτογραφική μου μηχανή, που πάντοτε έχω μαζί μου λόγω επαγγέλματος, και τράβηξα δύο φωτογραφίες τη στιγμή της ανάφλεξης της τράπεζας. Οι μολότοφ που έριξαν στην τράπεζα άρπαξαν αμέσως φωτιά και γέμισε καπνούς το κτίριο. Αυτή την ενέργεια την έκαναν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες.

Εμείς μόλις σβήσαμε τη φωτιά στο βιβλιοπωλείο πήραμε τους πυροσβεστήρες και τρέξαμε στην τράπεζα, γιατί είχαμε την υπόνοια ότι μέσα βρίσκονται άτομα, προσπαθώντας να σβήσουμε τη φωτιά. Η Πυροσβεστική που είχε ειδοποιηθεί έφτασε στο σημείο νωρίτερα από πέντε λεπτά, ενώ στην προσπάθειά της να επέμβει εμποδίστηκε από τα ίδια άτομα».

Τα δύο άτομα που είδε μπροστά του περιγράφει στη δική του κατάθεση άλλος ένας ιδιώτης, σύμφωνα με Τα Νέα, που συμμετείχε και αυτός στο συλλαλητήριο της ημέρας εκείνης. Αποτυπώνοντας όσα είχε ζήσει ο μάρτυρας, που βρέθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση με τους δράστες, λέει: «Οταν έφτασα μπροστά από την τράπεζα Marfin είδα μπροστά μου δύο άντρες, έναν ψηλό και άλλον έναν κοντό, να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και ο ένας από τους δύο, δεν θυμάμαι ποιος, να επιφέρει παραπάνω του ενός χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο στην αριστερά από τη μεγάλη ξύλινη πόρτα του κτιρίου τζαμαρία μέχρις ότου ανοιχθεί μία μεγάλη τρύπα.

Εγώ εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν στο μισό μέτρο περίπου από αυτούς και γυρνάω και λέω στον κοντό άντρα "μην κάνετε μ... γιατί σ' εμάς κάνετε κακό". Και εκείνος γυρνάει και μου λέει: "Εμάς μας κλέβουν πρώτoυς".

Τότε, έχοντας και οι δύο άντρες γυρισμένη την πλάτη, τους είδα να πετούν μέσα από την τρύπα ένα μεγάλο μπουκάλι του νερού χωρίς πώμα, το οποίο κατά τα τρία τέταρτα είναι γεμάτο με υγρό πορτοκαλί χρώματος και αμέσως να βάζουν φωτιά μάλλον σε στουπί και να το πετούν μέσα στην τράπεζα, όπου δευτερόλεπτα πριν είχαν ρίξει το μπουκάλι, και τότε είδα να δημιουργείται μία μικρή εστία φωτιάς. Εγώ δεν έκατσα άλλο στο σημείο και συνέχισα προς την Πλατεία Συντάγματος».