ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΥΑΘΑρχίζει, τον επόμενο μήνα –και θα ολοκληρωθεί ως τον ερχόμενο Οκτώβριο- η διαδικασία μεταβίβασης σε ιδιώτες του 51% των μετοχών της ΕΥΑΘ. >>>

Αυτό ανακοίνωσε, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Τόνισε, ότι θα ζητηθούν από τους επενδυτές δεσμεύσεις για την συντήρηση και επέκταση του δικτύου, ενώ παρουσίασε σαν βάση συζήτησης και την εμπειρία από άλλες χώρες της ΕΕ για την πώληση των εταιριών υδρεύσεως (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία).

Ωστόσο, η εκπρόσωπος, ωστόσο, της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη δήλωσε την αντίθεση του κόμματος της στην πορεία αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ. Όπως είπε, δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα με ειδικό νόμο Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή για την διαχείριση των υδάτων, το οικονομικό αντίτιμο είναι χαμηλό χωρίς να διασφαλίζονται τα δικαιώματα της μειοψηφίας των μετόχων και του δημοσίου ενώ στις περισσότερες χώρες με εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης, παρατηρείται «στροφή» στους δήμους.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, έξω από τα γραφεία της εταιρίας, ζητώντας να παραμείνει δημόσιο αγαθό το νερό.